Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Kako se proizvodi kabina vjetroagregata? E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 27 Siječanj 2015 15:09

Današnja proizvodnja vjetroagregata uključuje multimilijunske troškove i stotine ljudi. Kako bi bolje razumjeli što nastane iz godina istraživanja i razvoja do zadnjih dana proizvodnje u ovom članku će se napraviti kratak pregled kako se u današnjoj modernoj tvornici proizvode vjetroagregati.

Kabina vjetroagregata je dio vjetroagregata u kojem se nalaze komponente koje transformiraju kinetičku energiju vjetra u mehaničku energiju koja pokreće generator koji proizvodi električnu energiju. Kabine izgledaju impresivno iz daljine kada ih se ugleda na vrhu dugačkog stupa, ali pogled izbliza pokazuje da su stvarno ogromne. Njihova masa može biti do čak 300 tona, a dužina im može biti do 20 metara ovisno o proizvođaču i nominalnoj snazi.

Većina kabina ima uobičajene komponente kao što su glavčina, lopatice, generator, inverteri, hidrauliku i ležajeve. U samoj kabini se nalazi više od 1.500 malih i velikih komponenti i podsustava. Prije nego kabina krene u serijsku proizvodnju ona mora proći kroz strogi krug razvoja projekta što znači da se mora projektirati cijeli sustav da bude u skladu sa zahtjevima tokom razvoja projekta. Dijelovi i komponenti su projektirani, testirani, provjereni i certificirani na odgovarajući način. Rezultat je jedinstveni model vjetroagregata koji je drugačiji na tržištu.

Kada se specificira dio, proizvođač se obraća svom lancu dobave kako bi se identificirao isporučitelj. Oni nakon toga pregovaraju o proizvodnji tog dijela u skladu sa specifikacijama. Što se tiče sklapanja kabine radi se o uobičajenim proizvodnim procesima.

Pri zavšrnoj montaži glavčina se spaja na prednji dio kabine, a u njemu se nalazi sustav za upravljanje nagiba lopatica koji se sastoji od cilindara, ležajeva i aktuatora. Taj sustav maksimizira iskorištavanje vjetra putem aerodinamike lopatica tako da iste stavlja u vjetar ili pak izvan vjetra kada treba zaustaviti rad vjetroagregata.

Najvažniji unutrašnji dio vjetroagregata se nalazi iza glavčine, a uključuje sustav kuta zakretanja, glavne ležajeve, generator, reduktor i elektroničke kontrole. Ove komponente se postavljaju na strukturalni okvir kabine koji se sastoji od dva dijela. Prednji ili glavni dio okvira kabine se najčešće radi od lijevanog čelika, te se u njemu nalazi sustav zakretanja lopatica, mjenjački sustav i glavni ležaj. Generator, transformator i kabinet sa svim električnim kontrolama se nalazi na zadnjem dijelu okvira koji je napravljen od zavarenog čelika. Nakon što sustav zakretanja prođe kroz sve funkcijske testove, dvije polovice okvira se spajaju uz pomoć teških vijaka i opruga.

Nakon toga se mjenjačka jedinica i glavni ležaj zajedno sa generatorom podižu u kabinu korištenjem portalne dizalice te se učvršćuju na gondolu. Nekoliko proizvođača onda postavlja transformatore unutar kabine, ali većina ih postavlja na dnu stupa ili čak izvan vjetroagregata.

Nakon postavljanja svih dijelova cijela kabina prolazi kroz završnu provjeru komponenti. Nakon što se testiranja dovrše, tehničari postavljaju završno kućiste od staklenih vlakana koje štiti sve komponente unutar kabine. Kvaliteta kontrole onda radi završnu provjeru. Dovršene kabine se nakon toga isporučuju pomoću vlakova ili kamiona ili brodova do vjetroelektrane gdje se postavljaju na vrh stupa vjetroagregata.

Izvor: www.windpowerengineering.com

Tags:     vjetroagregat      proizvodnja      kabina      ležajevi      komponente      hidraulika      generator      transformatori      lopatice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?