Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Aktualno

Vestas E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 20 Listopad 2011 17:33

Na portalu Vjetroelektrane.com smo odlučili u sljedećim tjednima predstaviti sve najveće svjetske proizvođače vjetroagregata, a seriju ćemo započeti od trenutno najvećeg svjetskog proizvođača, i jednog od rijetkih kojima su vjetroagregati primarni i jedini cilj poslovanja.

Prema proizvodnji električne energije i instaliranoj snazi, iskorištavanje energije vjetra na vodećoj je poziciji među obnovljivim izvorima energije. Danska kompanija Vestas najveći je proizvođač vjetroagregata koji se koriste i na kopnu i na moru, a karakteriziraju je konkurentnost, kvaliteta, sigurnost i konstantan razvoj.

Povijest kompanije

VEstjyskSTålteknik A/S, skraćenog naziva Vestas, su osnovali H.S. Hansen i njegov sin Peder Hansen davne 1898. godine, a sve do 1970-ih kompanija se bavila izradom čeličnih prozora za industrijske zgrade, kućanskih aparata i poljoprivredne opreme. Tijekom druge naftne krize Vestas je započeo istraživanja energije vjetra kao alternativnog oblika čiste energije. 1979. godine Vestas je isporučio prve vjetroagregate, i početkom 1980-ih ostvaren je prvi rast industrije energijom vjetra. Međutim, 1986. godine veliki dio kompanije morao je biti rasprodan zbog novih poreza u Sjedinjenim Američkim Državama.

Iste godine osnovana je nova kompanija, pod nazivom Vestas Wind Systems A/S, koja se koncentrirala isključivo na energiju vjetra. Od tada se Vestas, sa 60 zaposlenika, razvijao kako bi danas postao vodeća kompanija na svjetskom tržištu sa čak 21.700 zaposlenika (podatak od 30. lipnja 2011. godine).

Od 2005. godine kompanija je vođena vizijom Wind, Oil and Gas (Vjetar, Nafta i Plin), koja jasno ocrtava želju kompanije da iskorištavanje energije vjetra bude konkurentno fosilnim gorivima. Sukladno tome, 2010. godine službeni slogan kompanije postaje WIND. IT MEANS THE WORLD TO US.Index članka
Vestas
Povijest kompanije
Vjetroagregati
Centri
Sve stranice
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?