Klub jedrenja na dasci "Tri strijele"

Klub jedrenja na dasci „Tri strijele“ osnovan je 2006. godine s ciljem promicanja jedrenja na dasci među mladima, ali i među svim zainteresiranim građanima grada Zagreba.

Dosadašnji rad temelji se na volonterskom radu i entuzijazmu članova, a oslikava se kroz njihov rad s djecom i mladima u cilju promicanja sportskog načina života i uključivanju mladih i društvene aktivnosti promicanjem zdravog i aktivnog načina provođenja slobodnog vremena.

Tijekom dosadašnjeg rada članovi kluba su obučili preko 1000 učenika i mladih, a tečajevi za djecu slabijeg imovinskog statusa održavani su besplatno u cijelosti. Također, oko 20-ero djece imalo je priliku bez naknade prisustvovati ljetnoj školi jedrenja u Karinu u Zadarskoj županiji.

U organizaciji KJD „Tri strijele“ 2010. godine prvi puta je održan dječji likovni natječaj pod nazivom „Vjetar i val“. Cilj natječaja bio je potaknuti i nagraditi dječju maštu i kreativnost, te je u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama i profesorima likovnog odgoja dogovoreno da djeca izrade radove na temu „Vjetar i val“, tehikom prema odluci profesora, odnosno prema programu.

Na natječaj je pristiglo oko 250 dječjih radova, a 40 najboljih osvojilo je besplatnu školu jedrenja na dasci na Jarunu. Krajem lipnja na Jarunu je organizirana izložba radova, te je naišla na veliki interes građanstva i izrazito pozitivne kritike.

2011. godine likovni natječaj „Vjetar i val“ postao je dio većeg projekta kluba, nazvanog „Festival vjetra“ čime su intezivirane aktivnoasti na području ekologije, volonterstva te kreativnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih.

Projekt je 2011. godine dobio potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovaanje is sport te je uključenu obilježavanje Svjetskog dana vjetra.

Ponukani pozitivnim reakcijama i postignutim rezultatima, članovi udruge odlučili su intenzivirati aktivnosti kako bi u još većoj mjeri pomogli mladima u usvajanju zdravih životnih navika kroz bavljenje sportom.

Prostorije kluba nalaze se na obalama jereza Jarun u Zagrebu (Veliko Jezero).

http://www.tristrijele.hr/

Web portal Vjetroelektrane.com

Portal Vjetroelektrane.com nastao je 2010. godine kao plod entuzijazma nekolicine mladih stručnjaka koji se bave ovim područjem i njihovom željom da se obnovljivi izvori energije, posebno vjetroelektrane, što više populariziraju u široj javnosti u Hrvatskoj.

Glavni ciljevi portala su:

- educirati o energiji vjetra i njezinom korištenju za proizvodnju električne energije

- stvoriti svijest o dobrobitima i potrebi za vjetroelektranama

- informirati o novostima i događajima vezanih uz vjetroelektrane u Hrvatskoj i svijetu

- popularizirati vjetroelektrane

- potaknuti mlade na zdraviji i održiv način života

Praćenjem zbivanja u svijetu vezanih za energiju vjetra, svakodnevno donosimo zanimljiv i edukativan sadržaj s kojim želimo zainteresirati širu publiku. Edukativnim sadržajima želimo stvoriti javnu svijest o svekolikoj dobrobiti energije vjetra, uvažavajući činjenicu da je energija vjetra trenutno daleko najzastupljeniji obnovljivi izvor energije u svijetu, a koji se koristi za proizvodnju električne energije

Konstantnim praćenjem ovog sektora postali smo vodeći portal o vjetroelektranama u regiji.

Ovim portalom želimo odgovoriti na sva pitanja o vjetru kao izvoru energije, jer se proizvodnja električne energije tiče svih ljudi. Električna energija je u današnje vrijeme temeljni pokretač svakog razvijenog društva u kulturološkom, ekonomskom i razvojnom smislu, te je stoga izuzetno bitno odgovoriti na pitanje koje se tiče svih nas: kako učinkovito, sigurno, pouzdano, održivo i bez zagađivanja prozvoditi električnu energiju?