Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Siemens Hrvatska E-mail
Autor Uredništvo   
Petak, 14 Lipanj 2013 16:50

Siemens Hrvatska vodeća je kompanija integriranih tehnologija koja je usmjerena na dugoročni održivi uspjeh i partnerstvo s hrvatskim gospodarstvom. Kako bi učvrstila vodeću poziciju u isporuci, razvoju i održavanju kompleksnih sustava i rješenja, kompanija je reorganizirala svoje poslovanje u četiri sektora: Industrija (Industry), Energija (Energy), Infrastruktura i gradovi (Infrastructure & Cities) te Zdravstvena skrb (Healthcare).

Tvrtka danas ima preko 300 zaposlenih koji rade u Zagrebu te regionalnim uredima u Splitu i Rijeci. Hrvatski Siemens slijedi globalnu strategiju koncerna Siemens AG čiji je fokus na rastućim izazovima današnjeg društva - urbanizaciji, globalizaciji, demografskim promjenama i klimatskim izazovima. Zahvaljujući svojoj dugogodišnjoj vodećoj poziciji u pružanju inovativnih tehnoloških rješenja na globalnom tržištu, Siemens može ponuditi vrijedno znanje i iskustvo hrvatskom gospodarstvu.

Sektor Energija vodeći je isporučitelj cijelog niza proizvoda, rješenja i usluga za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, te za proizvodnju, preradu i transport primarnih goriva,odnosno nafte i plina. Svjesni smo rasta potražnje za rješenjima koja pomažu u zaštiti okoliša pa smo se dugoročno opredijelili za plasiranje zelenih rješenja na tržište. Naši stručnjaci stalno nastoje postaviti učinkovitost naše opreme na maksimalnu razinu, a pritom očuvati okoliš i pridonijeti zaštiti klime.

Jedina smo svjetska kompanija koja pokriva cijeli lanac energetske pretvorbe. S dokazanim znanjem i stručnošću, Siemens je više od dobavljača vjetroagregata. Naši proizvodi, rješenja i usluge, koji su nastali zahvaljujući više od 150 godina tehnološkog vodstva u proizvodnji energije, prijenosu i distribuciji, kupcima donose višestruki profit. S proizvodnim objektima u Europi, Americi i Aziji, kompanija nastavlja širiti svoj svjetski trag otvaranjem novih proizvodnih objekata i u ostalim tržišnim regijama. Lokalna prisutnost, optimalno upravljanje lancem opskrbe i opsežan raspon usluga kroz cijeli projekt čini Siemens pouzdanim poslovnim partnerom i preferiranim dobavljačem vjetroelektrana širom svijeta. Zahvaljujući iskustvu od 30 godina u kopnenim vjetroagregatima, Siemensovi vjetroagregati postavljaju standard za robusnost i pouzdanost. Projektirani su s visokim faktorom sigurnosti, mehanički sustavi zahtijevaju neznatno održavanje i sastavljeni su od visokokvalitetnih dijelova.

Vjetrogeneratori proizvedeni u Siemensu spadaju u najpouzdanije i najučinkovitije strojeve takve vrste u svijetu. Zbog toga Siemens Wind Power zauzima 1. mjesto u svijetu  za pučinske (off shore) vjetroelektrane, gdje su najteži uvjeti rada. Integral Blade tehnologija proizvodnje lopatica vjetroturbina je jedinstvena i patentirana, te osigurava visoku kvalitetu vjetroturbina za rad kroz dugi niz godina. Inovativna konstrukcija najnovijih Direct Drive strojeva s generatorima proizvedenim uporabom permanentnih magneta osigurava još veću pouzdanost, lakšu konstrukciju i održavanje zbog smanjenog broja dijelova.

http://www.siemens.com/answers/hr/hr/index.htm

Autor: Anja Mahečić

Tags:     Siemens      industrija      energija      infrastruktura i gradovi      zdravstvena skrb      Siemens Hrvatska      energetska pretvorba      Siemens Wind Power      InterBlade tehnologija      Direct Drive
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?