Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Osigurano financiranje za vjetroelektranu Podveležje u iznosu od 65 milijuna eura E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 21 Prosinac 2013 13:18

Njemačka razvojna banka KfW je odobrila Elektroprivredi BiH kredit za izgradnju vjetroelektrane Podveležje u iznosu od 65 milijuna eura.

Kredit je odobren na 15 godina, a uključuje i tri godine grace perioda. Sam projekt je procijenjen na 71,8 milijuna eura pri čemu će 6,8 milijuna eura osigurati JP Elektroprivreda BiH.

Kredit je zaključen između KfW-a i Bosne i Hercegovine koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, te Federacije BiH koju predstavlja Ministarstvo financija FBiH i Elektroprivreda BiH, kao krajnjeg korisnika. U skladu sa Zakonom o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, ovaj ugovor o kreditu su odobrili Parlament FBiH, Predsjedništvo BiH, a ratificirati će ga i Parlamentarna skupština BiH.

Lokacija bi trebala imati 16 vjetroagregata ukupne snage do 48 MW i s mogućom godišnjom proizvodnjom od 100 GWh, na nadmorskoj visini od oko 760 metara u blizini Mostara. Ovo je drugi put da će vjetroelektrana Podveležje krenuti u izgradnju, a prvi put su planovi izgradnje nenadano prekinuti o čemu smo pisali ovdje.

 

Izvor: www.biznis.ba

Tags:     kfw      podveležje      financiranje      vjetroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?