Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Ukinuta bankovna garancija za vjetroelektrane u Hrvatskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 04 Rujan 2014 23:43

Hrvatska vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o izmjeni i dopuni Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije kojom se u potpunosti ukida potreba za bankovnom garancijom za projekte vjetroelektrana i drugih obnovljivih izvora energije.

Novi tarifni sustav će stupiti na snagu na dan objave u Narodnim novinama, a prema njemu nositelji projekta s kojim je HROTE sklopio ugovor o otkupu električne energije, a za koje nije nastupio rok za dostavu bankarske garancije nisu dužni istu predati. Osim toga će HROTE izvršiti povrat bankarske garancije nositeljima projekta koji su je do sada dostavili u roku petnaest dana od dana stupanja na snagu novog Tarifnog sustava.

Ovo je dobra vijest za nositelje projekata vjetroelektrana i drugih velikih projekata koji koriste obnovljive izvore energije, jer su postojali veliki problemi kod isporuke bankarskih garancija zbog kompliciranih uvjeta financiranja od strane banaka. Također, postojao je veliki problem oko nemogućnosti implementacije projekata zbog drugih regulatornih problema čime su bankarske garancije predstavljale preveliki rizik za developere i investitore u trenutnoj situaciji.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?