Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vestas potvrdio prvu isporuku V112-3.0 MW vjetroagregata u Hrvatsku E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Studeni 2014 11:04

Vestas je na svojim službenim stranicama objavio da je dobio narudžbu za 14 svojih V112-3.0 MW vjetroagregata za projekt vjetroelektrane Ogorje u Hrvatskoj. Narudžba je stigla od tvrtke Akuo Energy koja je većinski vlasnik projekta.

Isporuka vjetroagregata na lokaciji vjetroelektrane se očekuje u trećem kvartalu iduće godine, a cijela vjetroelektrana bi trebala biti dovršena do kraja te iste godine. Ugovor za vjetroelektranu Ogorje uključuje isporuku, transport, instalaciju i puštanje u pogon vjetroagregata, te uključuje AOM4000 servisni ugovor kroz period od 10 godina.

Sam nositelj projekta je tvrtka Aiolos Projekt d.o.o., a većinski vlasnik te tvrtke je Francuski developer Akuo Energy koji se bavi obnovljivim izvorima energije i to ponajviše vjetroelektranama koje čine 85% aktivnosti grupacije.

Vjetroelektrana bi godišnje trebala proizvoditi više od 100.000 MWh električne energije što bi bilo dovoljno za pokrivanje potreba za 31.000 kućanstava. Akuo Energy u pogonu ima više od 39 elektrana diljem svijeta čija je instalirana snaga 340 MW, a 2.800 MW je u razvoju.

 

Izvor: www.vestas.com

Tags:     vestas      ogorje      hrvatska      vjetroagregat      isporuka      akuo energy      aiolos projekt      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?