Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala prethodnu suglasnost za izgradnju tri vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Ožujak 2015 12:28

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici vlade prošli tjedan dala prehodnu suglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetskih dozvola za tri vjetroelektrane koje su u vlasništvu triju različith tvrtci.

Suglasnosti su dane JP Elektroprivreda BIH d.d. Sarajevo za izgradnju vjetroelektrane Podveležje koja će imati instaliranu snagu od 48 MW(16x3 MW) i predviđenu godišnju proizvodnju od 119,8 GWh. Planirana lokacija izgradnje je na području grada Mostara.

Druga suglasnost je dana tvrtci Koncig d.o.o. iz Posušja za izgradnju vjetroelektrane Debelo brdo instalirane snage 54 MW (18x3 MW), planirane godišnje proizvodnje od 120-150 GWh, a koja se planira na lokaciji Debelo brdo u općini Kupres.

Treća suglasnost je za tvrtku F.L. Wind d.o.o. Tomislavgrad za izgradnju vjetroelektrane Jelovača instalirane snage 36 MW (18x2 MW), koja ima planiranu godišnju proizvodnju energije od 85,68 GWh, a koja će biti na području općine Tomislavgrad.

Tags:     vlada      federacija bosna i hercegovina      suglasnost      energetske dozvole      vjetroelektrane      debelo brdo      podveležje      jelovača
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?