Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Srbija provela podzakonske akte kojima će potaknuti investicije u vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 16 Kolovoz 2016 13:58

Srbija je na sjednici vlade održanoj 13. lipnja 2016. godine donijela uredbe kojima se potiče proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora energije i proizvodnja iz kogeneracije.

Na sjednici su donesene slijedeće uredbe:

  1. Uredba o uslovima i postupku sticanja statusa povlašćenog proizvođača, privremenog povlašćenog proizvođača i proizvođača električne energije iz obnovlјivih izvora energije
  2. Uredba o podsticajnim merama za proizvodnju električne energije iz obnovlјivih izvora i iz visokoefikasne kombinovane proizvodnje električne i toplotne energije
  3. Uredba o ugovoru o otkupu električne energije.

Ova odredba mogla bi da konačno omogući investicije od čak milijardu eura u vjetroelektrane u Srbiji. Predviđa se da će sada strane banke biti voljne financirati projekte u Srbiji. Financijske ustanove, EBRD, Američki investicijski fond i investitori upravo su bili najveći zagovornici usvajanja ovih podzakonskih odredbi.

Uredbama su otklonjeni brojni rizici i nedostatci prethodne regulative čime je dodatno unaprijeđen pravni okvir u sektoru obnovlјivih izvora energije. Uredbe su objavlјene u „Službenom glasniku Republike Srbije“, broj 56/16 od 15. lipnja 2016. godine, a više informacija o njima možete naći ovdje.

Tags:     srbija      uredbe      električna energija      vjetroelektrane      obnovljivi izvori energije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?