Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Dovršena prva faza izgradnje VE Pometeno Brdo E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 03 Travanj 2012 17:59

Krajem prošlog tjedna Končar je novinarima predstavio završenu prvu fazu izgradnje vjetroelektrane Pometeno Brdo kraj Konjskog, u blizini Dugopolja. Do sada je postavljeno, i priključeno na elektroenergetsku mrežu šest vjetroagregata, a u drugoj fazi očekuje se postavljanje dodatnih 10 vjetroagregata.

Kao što smo već pisali, Končar je u siječnju prošle godine objavio potpisivanje sporazuma o financiranju sa HBOR-om i Zagrebačkom bankom za projekt VE Pometeno brdo, čija ukupna investicija iznosi 252 milijuna kuna, a od čega Končar ulaže 41,48% svojih sredstava.

Izgradnja ove faze vjetroelektrane Pometeno brdo počela je u jesen prošle godine.

U prvoj fazi je postavljeno 6 vjetroagregata ukupne snage 6 MW, a dovršena vjetroelektrana trebala bi imati 17,5 MW. Riječ je o 15 vjetroagregata Končar KO-VA 57/1 snage 1 MW i jednog novog Končarevog vjetroagregata snage 2, 5 MW, čime se prati svjetski trend ponude sve snažnijih i učinkovitijih vjetroagregata.

U izgradnji vjetroelektrane sudjeluju uglavnom hrvatske tvrtke, odnosno 14 tvrtki Končara i 15 kooperanata iz Hrvatske, a samom izgradnjom ove elektrane očekuje se dugoročno otvaranje značajnijeg broja novih radnih mjesta u Hrvatskoj.

Tags:     Končar      VE Pometeno Brdo      Dugopolje      vjetroagregati KO-VA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?