Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Konferencija: Balkan Wind Power 2014 E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 23:30

Iduće godine će se po drugi puta održati jedina godišnja konferencija posvećena tehnologiji vjetra i razvoju projekata vjetroelektrana na Balkanu. Konferencija će se održati u Beogradu, Srbiji 24. i 25. ožujka iduće godine. Zajedno sa ovom konferencijom će se održati i konferencija HydroTech Balkans 2014.

Konferenciju  službeno podržava SEWEA (Srpsko udruženje za energiju vjetra) i Megajoule koji je ujedno i sponzor konferencije. Za konferenciju je već sada potvrđen dolazak predstavnika sljedećih tvrtki i institucija: Vestas, JP EP BiH, HERA, WindVision i Continental Wind Partners.

U Srbiji je procijenjeni potencijal vjetroelektrana koji bi mogao pokriti 10% ukupne potrošnje električne energije u toj državi. Preko Strategije o razvoju sektora energetike Srbija je kao prioritet stavila razvoj alternativnih izvora energije, uključujući i vjetroelektrane. Istraživanjima je utvrđen veliki potencijal energije vjetra u regijama Jastrebas, Stara planina, Kopaonik, Juhor, Suva planina, Tupižnica, Krepoljina, Ozren, Vlasina i teritorij grada Vršca.

Glavne teme konferencije će biti podrška vladajućih na Balkanu razvoju projekata vjetroelektrana, opcije razvoja projekata u regiji, tehnologije vjetroagregata i lokalna proizvodnja opreme, tehnologija lopatica vjetroagregata, integracija vjetroelektrana u mrežu, certifikacija i mnoge druge. Na konferenciji se očekuje dolazak predstavnika vladajućih iz regije, proizvođača vjetroagregata, banaka i institucija koje financiraju projekte, predstavnika developera u regiji i mnogih drugi.

 

Izvor: http://greenworldconferences.com

Tags:     balkan      wind power      konferencija      vjetroelektrane      beograd      srbija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?