Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Okrugli stol “Hrvatski EES uz povećano prožimanje vjetroelektranama” E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 05 Lipanj 2012 18:23

Hrvatski ogranak Međunarodnog vijeća za velike elektroenergetske sustave – CIGRÉ, u suradnji sa Znanstvenim vijećem za energetiku HAZU, organizira Okrugli stol pod nazivom “Hrvatski EES uz povećano prožimanje vjetroelektranama”, koji će se održati 20. lipnja 2012. godine u 10 sati u dvorani knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Strossmayerov trg 14.

Instalirana snaga vjetroelektrana dosegla je 131 MW, te ima tendenciju ubrzane gradnje, pa će biti zanimljivo sagledati prva ozbiljna iskustva i razmotriti preporuke za naredno razdoblje.

Izlaganja na okruglom stolu biti će:

  • Snaga i energija elektrana na obnovljive izvore energije (Marijan Kalea, dipl. ing., član studijskog odbora C1 i član Znanstvenog vijeća za energetiku HAZU) – ovim izlaganjem nastojat će se općenitim pristupom obrazložiti svojstva elektrana na nestalne obnovljive izvore energije u pogledu ograničena godišnjeg trajanja iskorištenja njihove instalirane snage te ograničena povjerenja u njihovu snagu u trenucima vršnog opterećenja elektroenergetskog sustava;
  • Vođenje pogona elektroenergetskog sustava Hrvatske uz povećano prožimanje vjetroelektranama (Marko Lovrić, dipl. ing., pom. direktora HEP-OPS-a i član studijskog odbora C1) – pokušati će se prikazati prilike u elektroenergetskom sustavu Hrvatske u 2011. godini i s početka 2012. godine.

 

Izvor: http://www.hro-cigre.hr/

Tags:
Vezane vijesti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?