Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Nove tehnologije

Nova ideja za dizajn bešumnih vjetroagregata E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 03 Prosinac 2014 23:01

Nakon tri godine istraživanja, francuski inženjeri osmislili su dizajn za nove vjetroagregate namjenjene urbanim sredinama. Maksimalna visina vjetroagregata iznosila bi oko 8 metara, a bili bi potpuno bešumni što ih čini idealnima za gradske lokacije.

Wind treeJérôme Michaud-Larivière, osnivač kompanije New Wind, izjavio je kako je na ideju o ovakvom vjetroagregatu došao promatrajući lokalno drveće, odnosno kretanje lišća na drveću. Wind tree prvi je vjetroagregat modernog dizajna koji je uspio uklopiti finkcionalnost i formu, te ne služi samo kao ukras. Prvi prototip vjetroagregata trebao bi biti izložen u pariškom Place de Concorde u svibnju 2015. godine.

Wind tree se satoji od malih lopatica koje imitiraju lišće, a pokretanjem lopatica, neovisno o smjeru vjetra, proizvodi se električna energija. Lopatice reagiraju već kod brzina vjetra od 2 m/s i prilično su tihe što ovaj dizajn čini idealnim za javne lokacije kao što su vrtovi, trgovi, parkovi i shopping centri. Cijena pojedinog vjetroagregata iznositi će oko 23.000 funti, a jedinice se mogu međusobno povezivati.

 

Izvor: http://inhabitat.com/

Tags:     Wind tree      dizajn      Francuska      New Wind
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?