Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestasovo izvješće o suradnji s Mitsubishi Heavy Industries E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 29 Kolovoz 2012 11:25

U medijima su se nedavno pojavila nagađanja o suradnji između kompanija Vestas i Mitsubishi Heavy Industries. Sukladno tome, kompanija Vestas izdala je i službeno izvješće.

Vestas V112Vestas je, u službenom izvješću, potvrdio prgovore sa kompanijom Mitsubishi, koji su već neko vrijeme u tijeku. Odmah nakon završetka pregovora Vestas će izdati novo službeno izvješće.

Zbog slabog financijskog početka godine za Vestas, pretpostavlja se da je riječ o dugoročnoj poslovnoj suradnji koja bi mogla uključivati određeni udio kompanije Mitsubishi u Vestas-u.

Danski analitičar, Jacob Pedersen, smatra da je riječ o ulaganju u energiju vjetra na moru koja najviše zadovoljava Vestas-ovu potrebu za financiranjem i Mitshubishi-evu potrebu za tehnologijom. Suradnja u tom području mogla bi rezultirati završetkom razvoja vjetroagregata V 164, snage 7 MW, za koji je Vestas naglasio da traži partnerstvo, ali i da će ga proizvoditi samo prema narudžbama, zaključuje Pedersen. Prototip vjetroagregata V 164 najveći je do sada, s rotorom promjera 164 metara.

 

Izvor: http://www.vestas.com/, http://www.bloomberg.com/

Tags:     Vestas      Mitsubishi      V 164      7 MW      offshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?