Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Studija pokazala da bi 144.000 vjetroagregata pokrila potrebu za električnom energijom istočne obale SAD-a E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Rujan 2012 19:30

Stanford University je napravila studiju kojom su kvantitativno analizirali priobalnu energiju vjetra za cijelu istočnu obalu SAD-a.

Studija je pokazala da ima dovoljno dostupne energije u vjetru da se pokrije jedna trećina potreba za električnom energijom SAD-a sa priobalnim vjetroagregatima. Studija se fokusirala na područje od Mainea do Virginije pošto tamo ima malo uragana, te su zaključili da bi vjetroagregati tamo pokrili vršnu potrebu u tri godišnja doba (samo po ljeti to ne bi bio slučaj).

Za potrebe procjene je napravljen cijeli model u kojem je iskorišteno oko 140.000 vjetroagregata. Model je procijenio da svaki vjetroagregat ima 5 MW, te da bi svaka veća vjetroelektrana proizvela između 965 i 1.362 TWh električne energije godišnje.  Stanfordova studija je također pretpostavila da vjetroelektrane ne utječu na pogled na ocean i na morski život, tako da se sve nalaze izvan zone vidljivosti s kopna i na mjestima gdje neće previše utjecati na morski život.

Glavni razlog za korištenje vjetra studija vidi u činjenici da je gorivo besplatno i da vjetra ima beskonačno, dok će cijena ugljena i plina s vremenom rasti jer će ga biti sve manje.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     standford      energija vjetra      sad      studija      maine      virginia      električna energija      priobalne vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?