Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra proizvodila više električne energije od hidroelektrana po prvi put u regiji Pacific Northwest u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 17 Listopad 2012 21:15

U regiji koja je u SAD-u poznata po velikoj količini hidroelektrana, a čije je sjedište u Seattleu proizvodnja iz vjetroelektrana je po prvi put u jednom trenutku nadmašila proizvodnju iz hidroelektrana.

Jučer ujutro je bilo vjetrovito, te je to zajedno sa većom količinom vjetroelektrana izgrađenih tokom zadnjih par godina rezultiralo sa rekordnom proizvodnjom iz energije vjetra koja je u jednom trenutku proizvodila otprilike 85% potrebne električne energije u cijeloj regiji Pacific Northwest. Ovo je bio izuzetno važan događaj za cijelo tržište energije na tom području te je potvrdilo važnost predviđanja proizvodnje iz vjetroelektrana.

3TIER, tvrtka koja se bavi predviđanjima proizvodnje za vjetroelektrane i hidroelektrane je dva dana unaprijed najavila ovaj važan događaj, te je time potvrdila da se može uspješno predvidjeti proizvodnja iz nestalnih izvora energije kao što je vjetar.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     regija      sad      seattle      hidroelektrana      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?