Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Energija vjetra u Kanadi ove godine raste skoro 20% E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 17 Listopad 2012 21:16

Očekuje se da će ove godine doprinos vjetroelektrana u Kanadsku električnu mrežu narasti skoro 20%, i da će ove godine biti izgrađeno oko 1.200 MW vjetroelektrana.

S tim rezultatom će drugu godinu za redom u Kanadi biti instalirano više od 1.000 MW vjetroelektrana, čime će Kanada ostati jedna od vodećih tržišta za energiju vjetra. Svaki novi GW vjetroelektrana znači 2,5 milijarde dolara u investicijama, veliku količinu radnih mjeta i električnu energiju za 300.000 kućanstava. Od provincija će ove godine nove vjetroelektrane dobiti British Columbia, Alberta, Ontario, Quebec i Nova Scotia. Više od 60% nove snage vjetroelektrana će biti instalirano u Quebecu.

Kanada će do kraja ove godine imati više od 6.400 MW vjetroelektrana, a vodeća provincija će biti Ontario sa više od 2.000 MW, dok je u stopu prate Quebec sa 1.600 MW i Alberta sa 1.100 MW. CanWEA (Kanadska asocijacija za vjetar) je objavila da očekuju rekordne instalacije i iduće godine, pogotovo ako Quebec objavi novi tender za vjetroelektrane ove godine. I provincije Saskatchewan, Nova Scotia i Prince Edward Island razvijaju nove projekte ove godine, a CanWEA bi željela da se u British Columbiji i Alberti povećaju investicije u sektor energije vjetra pošto tamo postoji ogroman potencijal vjetra.

Izvor: www.canwea.ca

Tags:     kanada      energija vjetra      rast      vjetroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?