Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kompanija BD dobila je certifikat WindMade E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Listopad 2012 16:40

Jedna od vodećih svjetskih tvrtki na području medicinske tehnologije, BD (Becton, Dickinson and Company), za svoje je globalno djelovanje dobila certifikat WindMade. U više od 50 zemalja ova kompanija ima 29.000 zaposlenih.

WindMadeCertifikat WindMade dodjeljuje se onim tvrtkama koje u svojoj potrošnji električne energije upotrebljavaju najmanje 25% energije dobivene iz obnovljivih izvora energije. BD u svojem energetskom miksu upotrebljava čak 35% energije iz obnovljivih izvora energije, točnije energije vjetra.

Takav način poslovanja u skladu je s ciljem kompanije koja želi pomoći ljudima da žive zdraviji život, te želi smanjiti svoje emisije stakleničkih plinova, izjavio je Glenn Barbi, potpredsjednik BD-evog odjela za održivost; naglasivši kako je ovo važan certifikat koji dokazuje svim kupcima i dioničarima tvrtke njezinu odlučnost u smanjenju utjecaja na okoliš.

Od kako se 2011. godine uključila u program tvrtka BD podupirala je razvoj WindMade certifikata, te je u lipnju 2012. godine Glenn Barbi postao članom Odbora direktora WindMade. Uz to, Ellen Kondracki, direktorica Održivih inovacija i odnosa s dioničarima, postala je članom WindMade tehničkog odbora, te radi na razvoju proizvoda koji imaju etiketu EwindMade, a koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

 

Izvor: http://www.windmade.org/

Tags:     WindMade      certifikat      BD
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?