Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Dong Energy povećava svoju povezanost sa Vestasovim prototipom V164-8.0 MW vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 14 Prosinac 2012 17:16

Dong Energy i Vestas su ušli u kooperacijski dogovor za testiranje Vestasovog V164-8.0 MW vjetroagregata na testnoj lokaciji Østerild u Danskoj. Kroz ovaj dogovor Dong će ranije nego planirano postati dio Vestasovog razvoj V164-8.0 MW priobalnog vjetroagregata.

Ovaj dogovor osigurava Dong Energyu detaljno razumijevanje i iskustvo s novim priobalnim vjetroagregatom Vestasa u ranoj fazi razvoja. Dong i Vestas će zajednički krenuti u veliku količinu testiranja u  Østerildu kako bi ubrzali razvoj vjetroagregata.

Zbog povećanog obujma kooperacije i ranog pristupa relevantnim testiranjima u testnom centru Østerild, Dong Energy je odlučio da neće napraviti demonstracijski projekt u Frederikshavnu za taj vjetroagregat. Razlog za to je da će većinu testiranja koje je Dong Energy planirao na toj lokaciji biti uključeno u Østerildu.  Dongovo aktivno sudjelovanje u prototipu vjetroagregata će dodatno pojačati i povećati kooperaciju između Dong Energyja i Vestasa.

Vestas pčekuje da će prvi vjetroagregat biti postavljen i pušten u pogon u Østerildu tokom drugog kvartala 2014. Ako rezultati testiranja budu pozitivni postoji mogućnost da te dvije tvrtke nastave suradnju i prilikom komercijalizacije tog vjetroagregata.

Izvor: www.vestas.com

Tags:     dong energy      vestas      vjetroagregat      prototip      danska      osterild
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?