Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vjetoragregati i letjelice E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 18 Prosinac 2012 21:01

Osvjetljenje na vrhu vjetroagregata, koja služi kao upozorenje letjelicama, u nekoj mjeri može predstavljati vizualnu smetnju stanovncima u blizini vjetroelektrana. Trenutno se stoga razvija nekoliko rješenja koja se bave ovom problematikom.

Vjetroelektrane.comPoblematici vezanoj za sustav radara i vjetroagregate posvećeno je mnogo pozornosti; prema prošlogodišnjem EWEA-inom istraživanju u Europskoj Uniji je stopiran razvoj najmanje 19 GW projekata upravo zbog poteškoća utjecaja na radare. No, radari nisu jedni problem koji je potrebno prevladati kako bi vjetroagregati i avioni lakše koegzistirali, svjetlosna navigacija koja se nalazi na vrhu vjetroagregata sa sobom nosi drugu problematiku.

Kako bi riješili ovu problematiku, Vestas je od norveškog specijalista za radare, OCAS AS, u listopadu 2011. godine preuzeo tehnologiju OCAS (Obstacle Collision Avoidance System), koja djeluje na način da aktivira svjetlosnu navigaciju samo onda kada se neka letjelica nalazi u neposrednoj blizini vjetroelektrane. Takav sustav minimizira bilo kakav vizualni utjecaj na okolinu i stanovnike, olakšava koegzistiranje vjetroagregata i letjelica, te omogućava postavljanje većih vjetroagregata na lokacijama gdje postoje određena svjetlosna ograničenja.

OCAS sustav bazira se na niskoenergetskom radarskom sustavu koji se nalazi unutar same vjetroelektrane. Na području pokrivanja od 5 km i 220º radar skenira okolinu, te ukoliko registrira neku letjelicu proračunava njezin smjer, brzinu i visinu na kojoj se nalazi i određuje da li je letjelici potrebno poslati upozorenje. Slanjem upozorenja istovremeno se aktiviraju svjetlosvi sustavi na vjetroagregatima. Tehnologija nudi i dodatnu mogućnost uključivanja zvučnog signala na odobrenoj VHF frekvenciji. Nakon što letjelica preleti vjetroelektranu svjetla se automatski isključuju.

Ukoliko sustav zakaže, odnosno registrira neki kvar, sva svjetla će se automatski upaliti. Od kako je OCAS pušten u testni rad, svi preleti su registrirani i sve komunikacije između radara i letjelice, odnosno radara i vjetroagregata, bile su ispravne.

Vestas je prvo postavio ovaj sustav na vjetroelektrane Gansparken, Näsudden Väst i Stugyl, koje se nalaze na švedskom otoku Gotland. Elektrane se sastoje od 27 Vestas-ovih vjetroagregata V90-2.0 i V90-3.0, koje su u vlasništvu 700 manjih kompanija i privatnih vlasnika. Andreas Wickman, glavni izvršni direktor jedne od tih kompanija, Wickman Wind, izjavio je kako dobiva značajne pozitivne reakcije od lokalnog stanovništva.

Nakon svih testiranja i dobivanja pozitivnih rezultata, Vestas planira ovu tehnologiju proširiti na svjetskoj razini, počevši od lokacija koje imaju svjetlosna ograničenja, te na kraju na sve svoje vjetroagregate.

Cijena same tehnologije ovisi o tome koliko je radara potrebno postaviti. Radarski sustav mora pokrivati svih 360 º, što znači da njihov broj ovisi o terenu na kojem se elektrana nalazi, njezinoj složenosti i broju vjetroagregata. Da bi se uvođenje tehnologije na neku elektranu isplatilo, ona mora imati 5 do 10 vjetroagregata. Cijena jednoga radara iznosi oko 100.000 eura, a za elektranu koja se sastoji od 27 vjetroagregata potrebno je 5 radara.

Iako ovaj sustav rješava niz dosadašnjih problema, još uvijek ostaje problem visine rasvjetnih tijela. Naime, trenutno se ista nalaze na kućištu vjetroagregata, što nije najviša točka, a postavljanje na najvišu točku, odnosno vrh lopatice moglo bi više zbunjivati pilote nego što bi bilo korisno. U Danskoj se trenutno na tu temu vodi niz rasprava, foruma i radionica, pa se kroz neko vrijeme očekuju nova rješenja i prijedlozi novih regulacija. Svaka zemlja ima drugačije regulacije, pa je potreban cijeli niz različitih rješenja koja će se razvijati uz suradnju vojnih i civilnih stručnjaka. Prema napisima od strane Renewable UK, očekuje se da bi do 2020. godine u razvoj radarskih sustava i rješavanje ove problematike moglo biti uloženo oko 100 milijuna funti.

 

Izvor: http://www.ewea.org/

Tags:     OCAS sustav      radari      svjetlosna navigacija      letjelice      Vestas
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?