Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Obećavajuća godina za Brazil, Kinu i Bliski Istok E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 28 Prosinac 2012 19:04

Na EWEA-inom blogu nedavno je objavljen intervju sa Nigelom Crowe, iz PMSS-a i jednim od voditelja konferencije EWEA 2013 Annual Event, a više riječi bilo je o rastućim tržištima izvan Europe.

Crowe smatra kako je Brazil dinamična, brzorastuća zemlja koja počinje prihvaćati energiju vjetra, što je čini najobećavajućim tržištem izvan Europe. Uz Brazil, tu je i Kina, koja samom svojom veličinom čini značajno tržište, pa je potencijal za vodeće europske kompanije velik ukoliko svi izazovi ulaska na tržište budu riješeni. Bliski Istok je regija koja živi od fosilnih goriva, pa je ulazak na to tržište izuzetno težak, no onome tko uspije daje veliki potencijal i jednako vrijednu nagradu.

Ova tri tržišta predstavljaju najveći potencijal u godini koja dolazi, a prepreke za probijanje na ista dosta se razlikuju. Riječ je o velikim područjima unutar kojih se nalaze značajne fizičke, političke i klimatske prepreke, a njihova velika prednost je mogućnost za razvoj energije vjetra na moru, kao i značajan potencijal energije vjetra na kopnu. Sva tri tržišta investitorima nude priliku za značajno širenje i daljnji napredak, zaključio je Crowe.

 

Izvor: http://www.ewea.org/

Tags:     Brazil      Kina      Bliski istok      rastuća tržišta      2013      EWEA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?