Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Izbor politike određuje uspjeh energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 16 Siječanj 2013 22:50

IRENA (International Renewable Energy Agency) i GWEC (Global Wind Energy Council) su prije par dana izdali novi izvještaj koji pokazuje koji se uvijeti moraju ispuniti kako bi se najbolje iskoristila energija vjetra, kako bi se privukle investicije i kako bi se pomoglo pri procjeni utjecaja političkih opcija za nova i nadolazeća tržišta.

Izvještaj identificira i radi povijesni pregled bitnih političih i regulatornih mjera koje su napravljene za uspješan razvoj sektora energije vjetra sa fokusom na 12 vodećih tržišta – Brazil, Kina, Danska, Njemačka, Grčka, Indija, Irska, Italija, Portugal, Španjolska, Njemačka, Velika Britanija i SAD, te time daje najdetaljniju analizu politike za energiju vjetra koja je dosad napravljena.

Energija vjetra je postala jedna od glavnih tehnolgija za proizvodnju električne energije, a do kraja prošle godine je instalirano preko 280 GW, te se očekuje 390 GW do kraja 2016. Steve Sawyer, generalni tajnik GWEC-a je izjavio da s povećanim brojem država koje proizvode 10, 15, 20 % električne energije iz vjetroelektrana, mnogo je naučeno kako najbolje iskoristiti tu energiju. Cilj ovog izvještaja je prikazati što je uspjelo, a što nije.

Dva glavna čimbenika za privlačenje investicija su politički signal za razvoj energije vjetra te stabilnost politike i regulatornog okvira. Ovaj izvještaj primarno cilja države članice IRENA-e od kojih mnoge sada razvijaju svoje planove za održivu energetsku budućnost, te mnoge ulažu u razvoj vjetroelektrana.

Cijeli izvještaj na 148 stranica možete naći ovdje.

Tags:     irena      gwec      vjetroelektrane      energija vjetra      investicije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?