Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Siemens predstavio 4,0-130 vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 09 Veljača 2013 10:29

Siemens je na EWEA-i u Beču prije par dana predstavio svoj novi priobalni vjetroagregat i to 4 MW model 4,0-130. Osim toga je Siemens najavio da planira standadizaciju i modularizaciju proizvoda.

Sam vjetroagregat 4,0-130 je razvijen kao nadogradnja postojeće klase 3,6 MW vjetroagregata. Stup i gondola se baziraju na 3,6 MW modelu a 63 metarske lopatice su najveće u 4 MW klasi. Serijska proizvodnja bi trebala početi za dvije godine, a prototip se testira u Osterildu u Danskoj od prosinca. Prema riječima voditelja tehničkog razvoja Henrika Stiesdala ovaj vjetroagregat može uhvatiti i do 15% više energije od 3,6-120 vjetroagregata.

Siemens je osim vjetroagregata predstavio novi koncept projektiranja platforme koja prati model industrije automobila. Od sada će svi vjetroagregati biti dio proizvodne platforme. Svaka jedinica vjetroagregata se sastoji od pet, šest modula koji koristi jednu platformu – Siemens G2, G4, D3 ili D6 za različite vjetroagregate. Time se mogu smanjiti troškovi proizvodnje i logistike.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     siemens      vjetroagregat      priobalni      danska      osterild
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?