Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Gamesa osigurala certifikaciju dizajna za svoj 5 MW priobalni vjetroagregat E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 12 Veljača 2013 21:54

Gamesa je osigurala certifikaciju dizajna od strane nezavisnog proizvođača za svoj G128 5 MW priobalni vjetroagregat, te time omogućila instalaciju prvog prototipa vjetroagregata na moru.

DNV (Det. Norske Veritas) certifikacijsko tijelo je izdalo IEC 61400-22 certifikat Gamesinom vjetroagregatu, te je time postignut vrlo važan cilj u certifikacijskom procesu za sam agregat. Kao što smo i pisali ovdje prošle godine, Gamesa je započela instalaciju svog prvog prototipa G128 vjetroagragata na otoku Gran Canaria na Kanarskim otocima. Puštanje u pogon bi trebalo biti u idućem kvartalu ove godine, a idući certifikati bi trebali biti osigurani početkom 2014.

Ova Španjolska tvrtka planira svoje resurse u budućnosti iskoristiti za razvoj dva nova vjetroagregata snage 2,5 i 5,5 MW, pri čemu bi ovaj jači mogao biti korišten i na kopnu i na moru. Ovi modeli bi trebali izaći u drugom odnosno četvrtom kvartalu iduće godine, a cilj je da se njima smanje troškovi za razvoj vjetra po MWh. U srednjoročnom roku Gamesa planira razviti modele snage 7-8 MW. Model od 5 MW ima promjer lopatica od 128 metara i modularni dizajn.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     gamesa      priobalni vjetroagregat      dnv      more      španjolska      kanarslo otoci
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?