Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Iberdrola prodaje imovinu u Poljskoj za 203 milijuna eura E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 26 Veljača 2013 13:52

Kompanija Iberdola najavila je prodaju vjetroelektrana postavljenih u Poljskoj, ukupne snage 184,5 MW poljskim kompanijama PGE i Energa za 203 milijuna eura.

IberdrolaNakon što su kompanije PGE i Energa prošli tjedan kupile 11 MW vjetroelektrana na kopnu od danske kompanije Dong Energy, sada namjeravaju otkupiti 75% Iberdrola-inog udjela u Iberdrola Renewables Polaska, koji uključuje 5 vjetroelektrana. Preostalih 25% u vlasništvu je Europske banke za obnovu i razvoj.

Prošle je godine Iberdrola najavila prodaju 55 MW vjetroelektrana na kopnu koji se nalaze u Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Do sada su prodana 32 projekta u Francuskoj i 7 u Njemačkoj, a neki od kupaca su EDF, GE i MVV.

Odluka o prodaji potaknuta je donošenjem novog zakona o obnovljivim izvorima energije koji je na odobrenje poljskoj vladi predan u prosincu, a za koji se vjeruje da će biti više naklonjen energiji vjetra na moru. Komercijalne vjetroelektrane dobiti će potporu od strane sustava green certificate (GC), no ministar gospodarstva smanjio je stopu po MWh, te je donešena odluka prema kojoj može zadržati GC nakon što vlasnik elektrane proda električne energije za više od 105% od srednje cijene električne energije u Poljskoj, koja trenutno iznosi 49 EUR/MWh.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Iberdrola      Poljska      PGE      Energia      Njemačka      Francuska
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?