Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Andrew Garrad novi je predsjednik EWEA-e E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 07 Ožujak 2013 19:07

Europsko udruženje za energiju vjetra (EWEA) danas je izabralo Andrewa Garrada za novog predsjednika. Industriji energije vjetra Garrad se priključio 1979. godine, te je bio predsjednik kompanije GL Garrad Hassan, najveće svjetske nezavisne konzultantske kompanije za obnovljive izvore energije, koja u 27 zemalja ima 1.000 zaposlenika.

Andrewa Garrada Garrad je svoj prvi vjetroagregat izgradio 1971. godine, kada je imao samo 18 godina, te je 2006. godine nagrađen za svoj izvanredan doprinos energiji vjetra nagradom Poul la Cour Prize.

Industrija energije vjetra morala bi hitno odgovarati trenutnim uvjetima na tržištu kako bi postala glavni dobavljač energije u Europi u 21. stoljeću, smatra Garrad, počašćen izborom za predsjednika EWEA-e.

Garrad je izabran od strane članova Uprave EWEA-e, koji se sastoje od korporativnih članova, članova nacionalnih udruga i drugih organizacija. Izbori su se održali nakon što je u veljači Arthouros Zervos najavio svoj odlazak nakon 12 godina predsjedavanja, a koji će sada ostati član uprave. Novi predsjednik oformiti će, zajedno s novim glavnim izvršnim direktorom Thomasom Beckerom, novo vodstvo EWEA-e.

 

Izvor: http://www.ewea.org

Tags:     EWEA      Andrew Garrad      predsjednik EWEA-e
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?