Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

SAD-ove Vladine agencije u Washingtonu će biti opskrbljivanje sa 100% energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Nedjelja, 24 Ožujak 2013 11:02

Washington DC je upravo obajavio veliki korak u svom cilju da postane „najzeleniji“ grad u SAD-u. Odjel za generalne usluge (DGS) je potpisao ugovor na godinu dana koji zahtijeva da sve vladine agencije koriste 100% električne energije iz vjetroelektrana za svoje potrebe za električnom energijom. Ovaj novi ugovor sa Washington Gas Energy Services (WGES) koji se nalazi u Herndonu pojačava DGS-ov prijašnji cilj od 50% potrošnje električne energije iz vjetra.

Električna energija za vladine agencije će biti proizvedena u WGES-ovoj vjetroelektrani u Sjevernoj Virginiji. Prema WGES-u korištenje ove čiste energije je ekvivalentno micanju 61.000 vozila iz prometa tokom jedne godine. Nažalost ovaj ugovor traje samo do idućeg proljeća, ali postoji nada da će se isti nastaviti nakon što se utvrdi smanjenje emisija i uštede na istome.

Washington je pak kao dio svog plana postavio ambiciozne ciljeve kojima bi se smanjila emisija ugljičnog-dioksida te povećalo korištenje obnovljivih izvora energije. Već sada je Washington među predvodnicima u tom sektoru.

Izvor: http://inhabitat.com

Tags:     energija vjetra      washington      sad      vjetroelektrane      wges
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?