Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Walmart nastavlja ulaganja u energiju vjetra E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Travanj 2013 20:50

Američki trgovački lanac Walmart prošlog je tjedna najavio kako će drastično povećati upotrebu obnovljivih izvora energije, posebice ističući sve veći trend razvoja energije vjetra.

WalmartU Walmartu najavljuju rast upotrebe obnovljivih izvora energije za 7 milijardi kWh godišnje, što je povećanje za 600% u odnosu na razine iz 2010. godine. Time žele ostvariti svoj cilj upotrebe električne energije u potpunosti iz obnovljivih izvora energije do kraja 2020. godine.

Walmart trenutno iskorištava energiju iz GE-ovog vjetroagregata, snage 1.5 MW, postavljenog prošle godine u distributivnom centru u Kaliforniji, te 60% elektrane Notrees, snage 153 MW, koja se nalazi u Teksasu.

Energija vjetra predstavlja sve veće rastuće tržište u S.A.D.-u, gdje stanovnici sve više žele proizvode i usluge koji su povezani s netradicionalnim energentima. Prema AWEA-inom posljednjem izvješću, u 2012. godini, najmanje 18 industrijskih kupaca, 11 školskih četvrti i 8 gradova, direktno su uložili, odnosno kupili energiju iz energije vjetra.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Walmart      razvoj      rast      2020.      GE      AWEA
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?