Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Čuvanje pitke vode je još jedna prednost razvoja energije vjetra E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Kolovoz 2010 17:12

Pitanje štednje čiste vode korištenjem energije vjetra, u odnosu na druge izvore energije, koje dosad nije previše naglašavano pojavilo se ovaj mjesec u online magazinu Science Of Africa (prvi časopis takve vrste u Africi).

Napisan od strane Dr. Gartha Cambraya, članak je ukazao na prednosti koje pružaju vjetroelektrane JAR-i, koja je počela razvijati projekte obnovljivih izvora energije da zadovolji rastuću potrebu za električnom energijom.

Cambray je između ostaloga napisao da energija vjetra ne troši vodu, što je važan faktor u JAR-i. Instaliranjem 30.000 MW vjetroelektrana bi se uštedilo korištenje vode za grad sa otprilke 300.000 stanovnika, a poznato je da JAR nije bogata vodom i ne može garantirati svakom građaninu svoje države čistu vodu. Drugi izvori električne enerije kao što su ugljen i nuklearne elektrane koriste vodu za svoj pogon.

Iako JAR ima veliki potencijal vjetra do prošle godine je bilo instalirano samo 8 MW vjetroelektrana. Cambray tvrdi da se u JAR-i može izgraditi 30.000 MW vejtroelektrana koji bi otvorili 40.000 radnih mjesta. Došlo je vrijeme da političari JAR-e utvrde potencijal vjetra i okrenu se energiji vjetra i drugim zelenim tehnologijama.

Izvor: : blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?