Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Poziv projektima za ispitivanje energije vjetra na moru u UK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 18 Srpanj 2013 21:33

Crown Estate je pozvao da se jave svi zainteresirani za ispitivanje rastuće tehnologije iskorištavanja energije vjetra na moru u vodama Ujedinjenog Kraljevstva.

Vjetroelektrane.comOvaj je poziv dio programa razvoja ispitivanja i demonstracije tehnologije energije vjetra na moru, kojeg je Crown Estate najavio u lipnju, a za cilj ima potaknuti ulaganja u niz programa i projekata, ubrzati ispitivanja novih tehnologija, te smanjiti cijenu energije.

Crown Estate, koji ima pod nadzorom morsko područje u Ujedinjenom Kraljevstvu, pozvao je sve zainteresirane koji rade na razvoju tehnologija energije vjetra na moru da se jave za daljnja ispitivanja projekata koji nisu spojeni na elektroenergetsku mrežu, kao i projekata koji su slični postojećim priobalnim projektima. Projekti koji nisu spojeni na elektroenergetsku mrežu omogućiti će ispitivanje tehnologija kao što su: nova temeljenja, polaganje kabela, održavanje i rad; dok drugi poziv ima za cilj spajanje partnera za brži i jednostavniji daljnji razvoj novih tehnologija.

Prema izvješću Crown Estate-a, gotovo trećina provedenih ispitivanja u 2012. godini nije zahtijevala spoj s elektroenergetskom mrežom, pa čak niti priključak s vjetroagregatom. Razvoj i međusobna suradnja takvih ispitivanja omogućava upotrebu manjih lokacija za ispitivanje, što rezultira manjom cijenom ispitivanja i većom mogućnošću za odobravanje ispitivanja. To bi trebalo omogućiti značajno brži daljnji razvoj temelja, tehnologije polaganja kabela i samog održavanja.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Crown Estate      Ujedinjeno Kraljevstvo      ispitivanje      offshore      priobalje      energija vjetra na moru
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?