Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Prijedlog za 1 GW u South Dakota E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 19 Srpanj 2013 10:14

Kompanija Dakota Plains Energy postavlja temelje za višefazni projekt energije vjetra ukupne snage 1.000 MW koji će se nalaziti na jugoistoku područja South Dakota.

Vjetroelektrane.comPlanovi za izgradnju prijenosne mreže kroz projekt Rock Island Clean Line potaknuli su ideju za izgradnju vjetroelektrane, tvrde začetnici projekta Dakota Power Community Wind. 500 milja dugačka prijenosna mreža, prijenosne snage 3.500 MW, nalaziti će se u obližnjem okrugu O'Brien County u Iowi, te će električnom energijom opskrbljivati Illinois i istok S.A.D.-a. Dovršetak izgradnje očekuje se u 2018. godini.

Projekt izgradnje nove vjetroelektrane, koji je još u ranoj fazi planiranja, trebao bi biti ukupne vrijednosti oko 2 milijarde dolara. Upravo zbog toga Dakota Plains Energy sklopila je partnerski odnos sa zemljoposjednicima okruga Lincoln County, s ciljem daljnjeg razvoja samog prijedloga izgradnje. Slijedeći koraci razvoja projekta su dogovori vezani za najam zemljišta i druge oblike sudjelovanja u projektu, nakon čega slijedi druga faza razvoja projekta koja će biti objavljena ove jeseni. Developeri očekuju u potpunosti provesti istraživanja i dizajnirati cijeli projekt kroz slijedeće dvije do tri godine.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     S.A.D.      razvoj prijenosne mreže      Dakota Plains Energy
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?