Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Odbijen projekt Bowers snage 48 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 15:38

Dužnosnici za okoliš američke države Maine preporučili su odbijanje projekta kompanije First Wind koja je u okrugu Penobscot namjeravala izgraditi vjetroelektranu sa 16 vjetroagregata.

Vestas V112 3MWBostonska kompanija First Wind već je ranije, na projektu Bowers Mountain, smanjila broj vjetroagregata sa 27 na 16. Tada je, 2011. godine, projekt bio odbijen od strane odbora Land Use Planning Commision.

Međutim, smanjenje za gotovo polovinu vjetroagregata nije bilo dovoljno da Odjel za zaštitu okoliša odobri projekt za koji smatraju da bi značajno ugrozio pogled na okolinu unutar područja na kojem bi se elektrana nalazila.

Za vjetroelektranu snage 48 MW, i ukupne vrijednosti 100 milijuna dolara, developer predlaže postavljanje Siemens-ovih vjetroagregata SWT-3.0-113 ili Vestas-ovih vjetroagregata V112 3 M. Ukoliko, nakon ove negativne preporuke, odbor odluči odbiti izgradnju vjetroelektrane ona će biti druga vjetroelektrana odbijena zbog vizualnog utjecaja. Naime, u prosincu 2012. godine, odbijena je izgradnja vjetroelektrane Passadumkeag Mountain, snage 42 MW, koju je željela izgraditi kompanija Quantum Utility Generation. No, u ožujku ove godine Odbor za zaštitu okoliša ipak je promijenio svoju odluku.

 

Izvor: http://renews.biz/

Tags:     First Wind      vizualni utjecaj      S.A.D.      Siemens      Vestas      Bowers Mountain
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?