Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Novi prijedlog dizajna vjetroagregata na moru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2013 16:25

Sve veći interes za ubrzano rastuću industriju energije vjetra dokazao se prošli tjedan kada je na internet stranici utjecajnog američkog časopisa Popular Science objavljen članak o novom konceptu vjetroagregata koji uključuje moderne garsonjere za zaposlenike.

Bugarska dizajnerska tvrtka Morphocode predstavila je mogući dizajn vjetroagregata budućnosti; prema njihovim zamislima vjetroagregati na moru uskoro bi mogli postati jedinice velikih dimenzija koje će imati mogućnost biti opremljeni s moderno uređenim garsonjerama namijenjenim zaposlenicima.

Vanjski prikaz mogućeg dizajna

Dio inspiracije za ovakav dizajn projektanti su pronašli u nedavno objavljenom EWEA-inom izvješću u kojem se predviđa da će do 2030. godine u sektoru energije vjetra na moru biti zaposleno više od 300.000 radnika.

Prikaz garsonjere

Konstantan razvoj energije vjetra na moru rezultira sve većim i snažnijim vjetroagregatima, koji se postavljaju sve dalje od obale u dublje dijelove mora. Upravo zbog toga prijevoz zaposlenika do samih vjetroagregata biti će otežan, pa je Morphocode osmislio garsonjere koje se nalaze unutar vjetroagregata, a koje bi bile opremljene svim potrebnim uređajima za što lagodniji smještaj u samom vjetroagregatu, te bi činile mehanički funkcionalne i luksuzne stambene jedinice. Sama izolacija garsonjere bila bi vrlo slična onoj kakva se upotrebljava kod izoliranja međunarodnih svemirskih postaja, arktičkih nastamba ili naftnih platformi.

 

Izvor: http://www.popsci.com/

Tags:     dizajn budućnosti      Morphocode      dizajn vjetroagregata      offshore      priobalje      vjetroagregati na moru
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?