Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Alstom otvorio tvornicu tornjeva vjetroagregata u Latinskoj Americi E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 18 Kolovoz 2013 16:57

Kompanija Alstom otvorila je tvornicu tornjeva vjetroagregata u Rio Grande do Sol, na jugu Brazila, ukupnog proizvodnog kapaciteta 120 čeličnih tornjeva godišnje, što je dovoljno za oko 350 MW vjetroagregata.

AlstomNova tvornica prostire se na oko 11.000 m2, a zapošljavati će 90 radnika, te će otvoriti oko 250 dodatnih novih radnih mjesta u regiji. Tvornica Canoas proizvoditi će tornjeve za kompleks Corredor do Senandes, prvi projekt energije vjetra Odebrecht Energia-e, koji će imati kapacitet 108 MW. Također, opskrbljivati će južne regije Latinske Amerike, tržišta koje trenutno ostvaruje značajan rast.

Geografska lokacija tvornice omogućava kompaniji da bude bliže klijentima, te osigurava važnu interakciju sa drugim zemljama kao što su: Argentina, Čile i Urugvaj, izjavio je Marcos Costa, predsjednik podružnice Alstom Brazil. Alstom ima dugu i stabilnu povijest na tržištu energije vjetra u Latinskoj Americi, te će nastaviti ulaganja u regiji kako bi pomogao dostići njene rastuće energetske potrebe.

Ovo je druga Alstom-ova tvornica u Latinskoj Americi; u studenom 2011. godine u Camacari-u, State of Bahia, otvorena je tvornica za izradu kućišta, koja ima kapacitet proizvodnje 600 MW godišnje.

Prije nekoliko mjeseci Alstom je potpisao ugovor o partnerstvu s kompanijom Renova Energia, što bi Alstom-u, kroz projekte ukupne snage 1,2 GW, moglo osigurati oko 1 milijardu eura narudžbi, što je trenutno najveći sporazum na tržištu energije vjetra na moru. Za sada su kompanije potpisale ugovor o 513 MW.

 

Izvor: http://www.renewableenergyfocus.com/

Tags:     Alstom      tvornica tornjeva      Latinska Amerika      razvoj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?