Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas isporučuje prve V110-2.0 MW E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 28 Kolovoz 2013 18:15

Komapnija Vestas isporučuje prve vjetroagregate V110-2,0 MW kompaniji EDP Renováveis (EDPR) za vjetroelektrane ukupne snage 400 MW, koje će se nalaziti u S.A.D.-u.

Vjetroelektrane.comProjekti u sklopu kojih će biti postavljeni ovi vjetroagregati dio su plana najavljenog 2010. godine za izgradnju vjetroelektrana ukupne snage 1.500 MW, koje će se nalaziti u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Europi.

Očekuje se da će vjetroagregati biti isporučeni i pušteni u pogon kroz 2014. i 2015. godinu, a nazivi i lokacije projekata još uvijek nisu poznati javnosti.

U proteklih osam godina ove dvije kompanije uspješno su surađivale na mnogim projektima diljem svijeta, te je kompaniji Vestas zadovoljstvo nastaviti suradnju i sa novim vjetroagregatom koji je naljednik vjetroagregata V100-1,8 MW, uz poboljšanje proizvodnje od 13%. Platforma 2MW ima dug niz uspješnih i pouzdanih suradnji, pa će tako i ovaj nov vjetroagregat osigurati čistu, pouzdanu i jeftinu električnu energiju slijedećih desetljeća, izjavio je Chris Brown, predsjednik Vestas-ovog odjela za prodaju i održavanje u S.A.D.-u i Kanadi.

Proizvodnju lopatica, kućišta  i tornjeva osigurati će Vestas-ova tvornica u državi Colorado, a ugovor za projekte uključuje i petogodišnju uslugu Active Output Management (AOM) 5000. Uključen je i sustav za nadzor VestasOnline® surveillance system, koji Vestas-u dodatno osigurava plan održavanja kako bi vjetroagregati nesmetano radili uz minimalne gubitke u proizvodnji.

 

Izvor: http://www.vestas.com/

Tags:     Vestas      EDPR      V110-2.0MW
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?