Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Ogromni projekti vjetroelektrana će proizvoditi električnu energiju za dvije zemlje E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 26 Svibanj 2010 12:35

Cannon Power Group i Gamesa Technology Corp. Inc. smješteni u San Diegu su postigli dogovor za gradnju serije velikih vjetroelektrana poznatih kao Aubanel projekt u Baja Californiji, otrpilike 25 kilometara južno od granice SAD-a i Meksika.

Dogovor navodno predviđa instalaciju do 500 vjetroagregata bliza grada La Rumorosa u regiji koja je prepoznata kao jedna od najboljih mjesta za iskorištavanje energije vjetra u Sjevernoj Americi. Gradnja bi trebala početi u roku 12 mjeseci a projekt, koji je vrijedan do milijardu dolara, će se graditi u fazama kroz iduće 3-4 godine.

„Ovo će bit win-win situacija za Meksiko i SAD – čista energija i poslovi će biti podijeljeni sa obje strane granice,“ rekao je Gary Hardke, Cannonov predsjednik i direktor.

„Zamislili smo ovo kao veliki projekt preko granica – potencijalno i do milijardu dolara – koji će stimulirati ekonomiju u regiji i dati dovoljno čiste energije za više od 250.000 kućanstava.“

Cannon izjavljuje da se očekuje da Aubanel projekt bude jedna od najvećih vjetroelektrana u Sjevernoj Americi sa potencijalnim kapacitetom od 1.000 MW u različitim stadijima razvoja. Prva faza projekta će izgraditi 70 do 100 MW.

Energija koja će se proizvoditi u prvoj fazi projekta će prvo biti prodavana kupcima iz Meksika. Dok se očekuje da će projekt otvoriti veliki broj poslova i doprinijeti ekonomskom razvoju, veliki dio opreme će vjerojatno doći iz SADa gdje Gamesa ima smještenu proizvodnju.

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?