Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Suzlon predstavio novi priobalni vjetroagregat te mijenja naziv Repowera E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 21 Studeni 2013 14:06

Suzlon Grupa je predstavila novi priobalni vjetroagregat, Repower 6,2M 152 na EWEA-inoj konferencija EWEA Offshore 2013.

Ovaj novi vjetroagregat ima promjer rotora od 152 metara, koji okretanjem zauzimaju prostor veći od tri nogometna igrališta. Sama kabina je veličine dvije kuće, te će se postavljati na visine od 95 do 110 metara na moru.

U odnosu na prošli model Repower 6,2M 126, zbog većeg promjera rotora se očekuje veća proizvodnja električne energije i to za 20% pri brzinama vjetra od 9,5 m/s. Sa nominalnom snagom od 6,15 MW svaki vjetroagregat može opskrbiti 4.000 kućanstava električnom energijom. Prvi prototip vjetroagregata je već prodan te će sa visinom osi od 124 metra biti postavljen na kopnu na sjeveru Njemačke krajem iduće godine. Komercijalna proizvodnja će krenuti 2015. godine.

U povezanoj vijesti je Repower System SE objavio da će od iduće godine promijeniti svoje ime u Senvion. To će biti napravljeno zato što im ističe licenca na ime koju imaju od 2001. od jedne Švicarske tvrtke koja ga sada sama ponovno koristi. Novo ime će biti korišteno na svjetskoj razini, a novi korporativni dizajn će biti predstavljen za novu godinu.

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     repower      suzlon      senvion      priobalni vjetroagregat      ewea offshore
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?