Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas predstavio hibridne sustave namijenjene siromašnima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Studeni 2013 16:06

Vestas je predstavio projekt Wind for Prosperity čiji je cilj dovesti održivu električnu energiju energetski siromašnih ruralnim područjima koja su bogata vjetrom.

Danski proizvođač je objavio da će ti projekti kombinirati robusne, prepravljene vjetroagregate sa naprednom proizvodnjom iz dizel agregata kako bi se izgradili hidbridni sustavi koji bi mogli raditi na malim mrežama na udaljenim lokacijama sa limitiranom infrastrukturom.

Ovaj komercijalni poslovni model je nastao u kolaboraciji sa Masdarom, a omogućuje zajednički rad tvrtci, vlada i financijskih institucija kako bi se poboljšali uvjeti života ljudi, te potaknule privatne investicije.

Masdar, koji je iz Abu Dhabija će se koncentrirati na razvoj i gradnju Wind for Prosperity projekata dok će Vestas biti odgovaran za procjenu vjetra na lokacijama, projektiranje lokacije, te za isporuku vjetroagregata.

Prvi projekti se fokusiraju na 13 Kenijskih zajednica, te se planiraju u koordinaciji sa Kenijskim Ministarstvom energetike i drugim vladinim agencijama. Očekuje se da će električna energija proizvedena na ovaj način biti 30% jeftinija od trenutačne cijene proizvodnje samo iz dizel agregata.

Cilj Wind for Porsperity projekta je instalirati barem 100 sustava za jedan milijun stanovnika tokom iduće tri godine. Istražuju se mogućnosti razvoja u Etiopiji, Tanzaniji, Jemenu, Pakistanu, Vijetnamu i Nikaragvi.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     vestas      hibridni sustav      vjetroagregat      wind for prospreity      diesel agregat      masdar      kenija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?