Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Kina predvodnik u tržištu malih vjetroagregata E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Studeni 2013 16:53

Sa sve više poticaja od različitih vlada, tržište malih vjetroagregata bi trebalo poprilično narasti idućih godina i to sa 609 milijuna dolara prošle godine na do oko 3 milijarde dolara do 2020. sa godišnjim prosječnim rastom od 22%, rezultati su analize tvrtke GlobalData.

Prema najnovijem izvještaju Mali vjetroagregati do 100 kW 2013 ukupna kumulativna instalirana snaga malih vjetroagregata bi trebala narasti sa 728,3 MW prošle godine do 4.644,7 MW do 2020. sa prosječnim godišnjim rastom od 26,1%.

Dodatno su Kina, SAD i Velika Britanija držali više od 80% svjetske instalirane snage prošle godine sa 266 , 216 i 118 MW. Potencijal malih vjetroagregata u Kini je ogroman zbog velikog broja stanovništva u selima, te potrebom za distribuiranim sustavima proizvodnje električne energije. Kina ima i više od 80 tvornica malih vjetroagregata koje proizvode većinu malih svjetskih vjetroagregata.

Ipak, najbrže rastuće tržište trenutačno je Velika Britanija koja je prošle godine instalirala više od 50 MW prošle godine, te se očekuje da će nastaviti rasti zbog dobrih poticaja.

Sama budućnost tržišta izgleda vrlo pozitivno, ali ipak postoji mogućnost prepreka razvoju zbog ekonomskog usporavanja, izazovima u ishođenju dozvola, problema sa certificiranjem i drugih problema.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     kina      mali vjetroagregati      poticaji      globaldata      sad      velika britanija      tržište
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?