Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

EIB financira Enel-ove projekte u Rumunjskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 04 Prosinac 2013 13:32

Europska investicijska banka (EIB) odlučila je sa 200 milijuna eura financirati Enel-ove projekte energije vjetra u Rumunjskoj.

Vjetroelektrane.comRiječ je o petnaestogodišnjem zajmu s počekom isplate od dvije i pol godine, a koji je namijenjen financiranju izgradnje nekoliko vjetroelektrana u rumunjskim regijama Banat i Dobrogea. Iz EIB-a ističu kako je financiranje u skladu s njihovim ciljem podržavanja projekata u energetskom sektoru koji potiču proizvodnju energije iz obnovljivih izvora energije.

Talijanski developer, Enel Green Power, u svojem portfelju za sada ima sedam vjetroelektrana u Rumunjskoj, ukupne snage 434 MW, a većina se nalazi u regiji Dobrogea na istoku zemlje.

U razdoblju od 2010. do 2012. godine EIB je ovoj kompaniji odobrio dva zajma ukupne vrijednosti 400 milijuna eura, a 2011. godine danska agencija EKF osigurala je 112 milijuna eura za financiranje projekata u Rumunjskoj ukupne snage 118 MW.

Početkom 2013. godine procijenjeno je da bi do kraja godine moglo biti postavljeno više od 900 MW novih vjetroagregata, što bi povećalo ukupnu rumunjsku snagu vjetroelektrana na 2.8 GW. Prema dosadašnjim podacima ovakav rast ipak neće biti ostvaren.

Rumunjska je vlada u rujnu izradila plan smanjenja izdavanja zelenih certifikata za vjetroelektrane za razdoblje do 2017. godine.

 

Izvor: http://www.windpowermonthly.com/

Tags:     Enel      EIB      Rumunjska      ulaganje      investicije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?