Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Cilj Velike Britanije za priobalne vjetroelektrane do 2020. je upitan E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013 20:30

Mogućnost priobalnog sektora vjetroelektrana Velike Britanije da postigne cilj od 10 GW do 2020. godine ostaje upitan unatoč tome što je vlada najavila više poticajne cijene tokom zadnje revizije poticajnih cijena za električnu energiju iz obnovljivih izvora energije.

Istraživači iz Bloomberg New Energy Finance su objavili da će biti teško osigurati potrebnih 20 milijadi funti za razvoj do kraja deseteljeća. Povrat sredstava investitorima bi trebao biti između 8 i 12 % za projekte koji uđu u pogon između 2014. i 2018. godine ovisno o godini puštanja u pogon što je malo bolje nego što je bilo po starim poticajnim cijenama.

Osim toga postoje nesigurnosti oko dostupnosti budžeta pod njihovim Poreznim kontrolnim okvirom i dodatni problemi tokom razvoja i gradnje sa odgađanjem ili smanjenjem ukupne snage projekata. Ključni rizici tokom rada su cijena i likvidnost povezani sa ugovorima o otkupu električne energije, te opasnost da cijena električne energije padne ispod referentne cijene kao i problemi sa balansiranjem u izlaznoj snazi električne energije.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     velika britnaija      priobalne vjetroelektrane      cilj
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?