Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Priobalni projekt vjetra daje poticaj obnovljivim izvorima u SAD-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 29 Travanj 2010 18:07

Nakon gotovo cijelog desetljeća procjena o utjecaju na okoliš, regulatornih izvještaja i inženjerskih planova, kontroverzni Cape Wind projekt je dobio zeleno svijetlo od vlade SAD-a i time je postao prva Američka priobalna vjetroelektrana.

Za projekt od 1 milijarde dolara, koji se sa svojih 130 vjetroagregata sprema kraj obale Massachussettsa se očekuje da bude katalizator za mnoge druge priobalne vjetroelektrane u Americi, koja jako kaska za Europom u tom segmentu.

Dok još postoje neki manji problemi u vezi dozvola koji se moraju riješiti, tajnik za unutarnje poslove Ken Salazar je rekao da vjeruje da će se projekt nastaviti.

Prema New York Timesu, svi koji podržavaju Cape Wind projekt – za koji se očekuje da proizvede dovoljno energije da podrži 75% potreba za električnom energijom u Cape Codu, Marthas Vineyarda i Nantucket otoku zajedno – su bili zadovoljni sa Salazarovom odlukom.

„Amerika treba priobalnu energiju vjetra, i sa ovim projektom će Massachussetts voditi naciju“, izjavio je prema novinama Guverner Dewal Patrick, koji je dodao da bi radovi mogli početi u roku godine dana. Novine su također citirale Ian Bowlesa, tajnika Massachussettsovog ureda za okoliš, koji je opisao objavu kao „povik koji se čuo diljem svijeta za Američku čistu energiju.“

Izvor: blog.ewea.org

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?