Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

UK odobrio planove za projekt energije vjetra na moru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 02 Siječanj 2014 17:55

Ujedinjeno Kraljevstvo u prosincu je odobrilo planove za projekte izgradnje proizvodnih i lučkih objekata za industriju energije vjetra na moru u sjeveroistočnoj Engleskoj. Ukupna vrijednost projekata, koji u cilju imaju daljnji razvoj tehnologije u UK, iznosi 450 milijuna funti.

AbleKompanija Able U.K. Ltd. dobila je zeleno svijetlo za projekt nakon što je zadovoljila vladine zahtijeve za detaljnom analizom o utjecaju na ptice i drugi morski život na toj lokaciji.

Britanija trenutno ima više postavljenih vjetroagregata na moru nego cijeli svijet ukupno, stoga su ministri prepoznali razvoj tehnologije kao jedan od ključnih koraka u smanjenju ovisnosti o fosilnim gorivima i povećanju udjela obnovljivih izvora energije. Razvoj 10 GW, što je gotovo trostruko više od trenutne snage, moguć je do 2020. godine, ističu u vladi.

Odobrenje projekta dokaz je kontinuiranog, dugoročnog, pouzdanja u sektor energije vjetra na moru, koji je jedan od glavnih sektora u zelenoj energetskoj budućnosti, izjavio je Maf Smith, zamjenik izvršnog direktora u RenewableUK, istaknuvši kako energija vjetra na moru, i lanac isporuke koji je u izgradnji, mogu stvoriti desetke tisuća novih zelenih radnih mjesta duž obale, gdje su trenutno i najpotrebnija.

Projekt na sjeveroistočnoj obali Engleske, na lokaciji Humber River, uključuje oko 1.300 metara dokova u dubokim vodama i 367 hektara zemlje namijenjene za urede i proizvodne objekte, a očekuje se da će samo na toj lokaciji biti otvoreno oko 4.000 radnih mjesta. Lokacija je privlačna upravo zbog svoje blizine nekim od najvećih vjetroelektrana na svijetu.

Projekt je dizajniran za developere projekata energije vjetra na moru koji će morati isporučiti velike komponente, kao što su temelji, tornjevi vjetroagregata i kućišta, na željene lokacije na moru. Prvi dok trebao bi biti dostupan za korištenje u 2016. godini.

 

Izvor: http://www.renewableenergyworld.com/

Tags:     Able      UK      Engleska      offshore      energija vjetra na moru      razvoj      2020
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?