Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Areva i Gamesa potvrdili suradnju na priobalnim vjetroagregatima E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 22 Siječanj 2014 22:10

Proizvođači vjetroagregata Areva i Gamesa su potvrdili da ulaze u zajednički poduhvat (50:50) sa ciljem da budu jedni od glavnih igrača na svjetskom tržištu priobalnih vjetroagregata.

Planovi za zajedničko ulaganje su službeno objavljeni prije par dana, a cilj im je razvoj portfelja koji će biti „najbolji u klasi“, te pokrivati sadašnje i buduće potrebe priobalnog tržišta. Tvrtke će zajednički dalje nuditi M5000 vjetroagregata, te će raditi na razvoju poboljšane verzije 5 MW vjetroagregata koji će u potpunosti iskoristiti puni potencijal Gamesinih multi megavatnih tehnologija.

Slijedeći model bi onda trebao imati 8 MW, a on će koristiti znanja, tehnologije i investicije obje strane. Areva i Gamesa su objavili da će ujediniti osoblje, imovinu i priobalnu tehnologiju. Za Francusku tvrtku to uključuje tvornicu u Bremerhavenu i Stadeu, te tehnologiju i komercijalne ugovore, a za Španjolce to uključuje 5 MW platformu i prototip vjetroagregata plus inženjering i održavanje.

Dodatno će ovo zajedničko ulaganje ući u preferirani ugovor sa Gamesom za neke ključne komponente. Areva i Gamesa su objavili da će rezultat ovog dogovora biti znanje, inovativnost i  investicije u istraživanje i razvoj, kako bi se razvile konkurentne i sigurne tehnologije, industrijski kapaciteti i ekpertiza u razvoju lanca isporuke i iskorištavanja efikasne proizvodnje u priobalnom sektoru.

U nekoliko idućih mjeseci će biti potpisani završni ugovori nakon završnih pregovora između tvrtki.

 

Izvor: http://renews.biz

Tags:     areva      gamesa      vjetroagregati      priobalne vjetroelektrane      pregovori
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?