Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Europska Investicijska Banka će pomoći financirati najveću vjetroelektranu u Africi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 25 Ožujak 2014 22:16

Europska Investicijska Banka će osigurati financiranje u iznosu od 200 milijuna eura za projekt vjetroelektrane Lake Turkana snage 300 MW koja se nalazi u podsaharskoj regiji.

Cijeli projekt je vrijedan 620 milijuna eura, a dodatno financiranje je osigurano kroz EU-Afrika Infrastrukturnu zakladu i veliki broj međunarodnih investitora. Projekt se nalazi u Africi na lokaciji jezera Turkana u Keniji, te bi trebao proizvoditi oko 20% električne energije u Keniji. Dio financiranje za projekt je osigurala i Afrička banka za razvoj.

Ujedno se radi o najvećoj privatnoj investiciji u Keniji. Vjetroelektrana će imati čak 365 vjetroagregata pri čemu svaki ima snagu 850 kW. U sklopu projekta će se izgraditi i potrebni dalekovodi i pristupne ceste.

Električna energija iz vjetroelektrane Lake Turkana bi trebala smanjiti nestanke električne energije u Keniji, te bi trebala proizvoditi 60% jeftniju električnu energiju od termoelektrana. Projekt bi također trebao smanjiti ovisnost o hidroelektranama. Vjetroelektrana će se rasprostirati na ukupno 162 kilometara kvadratna. Prema procjenama stručnjaka potencijal vjetra na lokaciji je jedan od najkonzistentnijih u Africi.

 

Izvor: www.renewableenergyfocus.com

Tags:     eib      europska investicijska banka      vjetroelektrnaa      kenija      lake turkana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?