Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Otkrivena greška na Senvionovom 6 MW priobalnom vjetroagregatu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 19 Travanj 2014 11:41

RWE Innogy je morao ponovno otvoriti tender za isporuku vjetroagregata za svoju priobalnu vjetroelektranu Nordsee 1 u Njemačkom Sjevernom moru nakon što je otkriven tehnički problem sa Senvionovim vjetroagregatima koje su planirali instalirati.

RWE Innogy je objavio da će otvoriti novi tender u slučaju da Senvion ne uspije riješiti problem i isporučiti 54 komada 6 MW vjetroagregata u planiranom roku.

Senvion (bivši Repower) je objavio da su anomalije otkrivene u ležaju rotora. Habanje je otkriveno nakon pregleda pri čemu je nedovoljno podmazivanje ležaja bilo uzrok istoga. Dodavanje mazivnog sredstva bi trebalo rješiti problem kojega proučavaju i vanjski stručnjaci.

Senvion je izjavio da svi projekti sa vjetroagregatima na kojima je greška otkrivena rade normalno unatoč anomaliji. Sam RWE smatra da će Senvion riješiti problem na vrijeme, ali da će za svaki slučaj naći rezervnog isporučioca vjetroagregata.

Radovi na projektu Nordsee 1 moraju započeti do srpnja, a Senvionovi 6 MW vjetroagregati su postavljeni na projektu Thornton Banks snage 295 MW u Velikoj Britaniji.

Izvor: www.windpoweroffshore.com

Tags:     rwe innogy      senvion      greška      priobalni vjetroagregat      sjeverno mor
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?