Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Francuzi testiraju novu vrstu temelja E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 08 Svibanj 2014 16:18

EDF, Dong i WPD rade na demonstracijskom gravitacijskom temelju na priobalnoj vjetroelektrani Fecamp snage 498 MW u Engleskom kanalu.

Seatower će zajednički sa Eiffageom i MT Hojgaardom raditi na priobalnom projektu vjetroelektrane koja se nalazi u vodama 13 km od Francuske obale, a početi će s radom iduće godine. Ovaj dizajn temelja je izabran zbog obećanja da bi se mogli smanjiti instalacijski rizici i troškovi gradnje.

Norveški Seatower je objavio da je ovaj demonstracijski projekt posljedni korak u planovima da se krene u implementaciju i gradnju temelja u prirodnoj veličini. Cijela metoda postavljanja je u potpunosti nova.

Temelje za vjetroelektranu Fecamp će vući tegljač prije nego što se postavi na odgovarajuću lokaciju, te će se nakon toga kontrolirano potopiti u morsku vodu. Temelj će imati opremu za mjerenje vjetra i drugih bitnih parametara sa svim podatcima za buduću optimizaciju tehnologije.

Eiffage će napraviti demonstracijski temelj u luci Le Havre, a za izgradnju će se koristiti jeftine komponente kao što su beton i standardni čelik. To bi trebalo omogućiti niže troškove i bržu komercijalizaciju. Ukoliko testiranje bude uspješno očekuju se stotine proizvedenih temelja godišnje.

Izvor: http://renews.biz

Tags:     francuzi      temelj      priobalna vjetroelektrana      engleski kanal      seatower      eiffage      dong      wpd      edf
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?