Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

I Mars Inc. ulaže u vjetroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 10 Svibanj 2014 09:16

Gigant u proizvodnji slatkiša Mars Inc. (između ostalog proizvođač Marsa, Snickersa, Orbita i drugih namirnica) planira izgraditi veliku vjetroelektranu u SAD-u kako bi postao energetski neutralan.

Mars Inc je prošli tjedan u partnerstvu sa Sumitomo Corp Americas najavio da je postignut dogovor za gradnju nove vjetroelektrane snage 200 MW koja bi pokrila 100% potreba za električnom energijom američkih tvornica Mars Inc. koje uključuju 37 pogona sa ukupno 25.000 radnika.

Radi se o vjetroelektrani Mesquite Creek Wind koja će koristiti 118 1,7 MW General Electricovih vjetroagregata, a projekt zajednički razvijaju Sumitomo i BNB Renewable Energy. Godišnja proizvodnja projekta bi trebala biti veća od 800.000 MWh a pokriti će 24% Marsovih ukupnih svjetskih potreba za električnom energijom. To je najveća investicija u obnovljive izvore energije neke tvrtke koja proizvodi hranu u SAD-u.

Sam projekt je razvijao BNB, te je onda nakon početka pregovora sa Marsom u partnerstvo ušao i Sumitomo. Lokacija projekta je u općinama Dawson i Borden 10 milja od grada Lamese u Novom Meksiku, a razvoj je počeo prije šest godina. Isporuka vjetroagregata će početi krajem ljeta, a komercijalni pogon se očekuje u drugom kvartalu 2015. godine.

Izvor: www.renewableenergyworld.com

Tags:     mars inc      vjetroelektrana      sad      sumitomo      mesquite creek
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?