Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Vestas isporučuje prve vjetroagregate u Gvatemalu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 30 Svibanj 2014 17:15

Vestas je potpisao ugovor za 16 V112-3,3 MW vjetroagregata za projekt vjetroelektrane San Antonio u Republici Gvatemali.

Nakon što projekt bude dovršen, biti će to prva vjetroelektrana u toj državi, te će time postati 36. tržište na kojem je prve vjetroagregate postavio Vestas te 74. tržište na kojem Vestas ima instalirane vjetroagregate.

Isporuka vjetroagregata će započeti u četvrtom kvartalu ove godine, a puštanje u pogon bi se trebalo dogoditi u drugom kvartalu 2015. godine. Ugovor je tipa ključ u ruke, te uključuje isporuku, instalaciju i puštanje u pogon vjetroagregata zajedno sa Vestasovim SCADA rješenjem, punim građevinskim i električnim radovima kao i desetogodišnjim AOM 5000 servisni ugovor.

Ugovor je potpisan sa tvrtkama Eolico San Antonio El Sitio S.A. i Wind Turbine Investments S.A. Corporation koje su u vlasništvu Centrans Groupe i Victoria Corp koje razvijaju OIE projekte u Gvatemali, Nikaragvi i regiji.

Godišnja proizvodnja bi trebala iznositi 150.000 MWh čime će se godišnje smanjiti emisija 40.000 tona ugljičnog-dioksida, te bi ujedno vjetroelektrana trebala pokriti električnu potrošnju čak 890.000 stanovnika te države.

 

Izvor: www.vestas.com

Tags:     vestas      gvatemala      vjetroelektrane      vjetroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?