Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz svijeta

Njemačka ostvarila rekordne instalacije vjetroelektrana na kopnu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Utorak, 29 Srpanj 2014 23:12

Prema službenim podacima za prvu polovicu ove godine Njemačka je instalirala 1,7 GW vjetroelektrana na kopnu, te je na dobrom putu da ostvari rekordne rezultate i to ponajviše zbog najavljenih promjena u sustavu poticaja.

Prema podacima koje je pripremio Deutsche WindGuard u prvoj polovici ove godine je instalirano 1.723 MW novih vjetroelektrana, što je 66% više nego 1.038 MW instaliranih u prva dva kvartala prošle godine. Prema njima se očekuje daljnji nastavak rasta pri čemu se očekuje ukupna instalacija 3.500 MW vjetroelektrana tokom 2014. godine.

3,5 GW bi bio novi rekord za Njemačku pošto je trenutačni rekord postavljen 2002. godine kada je instalirano 3,2 GW. Od te rekordne godine prosječno se godišnje instaliralo oko 2 GW, s time da je prošle godine ostvaren nadprosječan rezultat od 2,5 GW.

Glavni navedeni razlog za ovakav veći porast je promjena poticaja sa trenutačnih feed-in-tarifa na proces aukcija koji još nije definiran. Druga veća promjena je što će savezne države moći određivati uvjete za lokaciju vjetroelektrana, što znači da će one koje ne žele nove vjetroelektrane postaviti uvjete koje je praktički nemoguće ispuniti. Zbog toga je budućnost relativno neizvjesna, pa developeri pokušavaju dovršiti što više projekata po starim pravilima.

 

Izvor: www.renewablesinternational.net

Tags:     vjetroelektrane      njemačka      instalacije      prva polovica godine
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Vjetroelektrane za početnike

VE u regiji

Nove tehnologije

Zadnje vijesti

Podržavate li izgradnju vjetroelektrana u vašoj regiji?